18 de Setembre de 2017 a les 9:31
La Masia Can Barra va acollir ahir diumenge una nova edició de la Festa del Most. Centenars de persones van omplir el recinte de la Masia per trepitjar el raïm i participar així a la realització de la verema tal i com es feia al poble antigament. I és que Sant Quirze sempre va ser un poble que vivia de l’agricultura i les vinyes. Gairebé cada casa feia el seu propi vi de pagès. Un producte per al consum propi però que també es venia a la ciutat veïna de Sabadell. L’activitat es va anar perdent en produir-se un canvi en l’economia de mitjans del segle passat.
El most obtingut dels més de 1.000kg de raïm trepitjat ahir ja descansa a les botes de Can Barra per convertir-se en una excel•lent mistela. A més a més, aquest any, com a novetat, el públic va poder gaudir també d’una mostra d’oficis antics, en què els i les assistents van poder conèixer com treballaven els cistellers, els bufadors de vidre, els ferrers de tall i els boters.
La Festa, organitzada pel Grup d’Investigació i Història de i l’Ajuntament de Sant Quirze, va començar a primera hora del matí amb un esmorzar popular de pagès que es va allargar fins al migdia gràcies a la bona temperatura i al bon ambient.
Podeu veure el reportatge de la Festa del Most 2017 al següent enllaç.